vrijdag 28 september 2007

Wanda aangetrokken

Ik ben helemaal opgelucht. Ten eerste omdat Jajeri de broek heeft aangetrokken. Tja, waar je tegenwoordig al niet blij om kunt worden. Ze wilde deze broek helemaal niet hebben en was al bezig een andere 5-jarige te zoeken die hem wel zou willen hebben.


Ten tweede omdat Wanda toch niet zo groot valt als ik had gedacht. Ze kan er duidelijk nog wel een tijdje mee doen. En ze moet de broek goed hoog optrekken maar dan ziet ie toch goed.






Het is duidelijk dat de ronde inzetstukken in het voor- en achterpand niets toevoegen als je zulke drukke stof gebruikt. Verder vind ik de broek zelf helemaal het einde, zooooo mooi. Ze gaat 'm lekker veel dragen op dagen dat we thuis zijn, kan ik er de hele dag naar kijken :-).

donderdag 27 september 2007

Kleurig !!


Eindelijk kleurtjes verf gekocht om de kamer op te vrolijken. Dan kunnen we banen gaan schilderen. Ehm, als we er tijd voor maken, dit weekend zit alweer helemaal vol.


maandag 24 september 2007

Wanda

Van de stofresten van de rok die ik net voor Quinty heb gemaakt heb ik een Wanda voor Jajeri gemaakt. Ik ben echt verliefd op deze stofjes, heb de neiging om er nog veel meer van te kopen, maar ik hou me in.

Ik heb voor Jajeri maat 110/116 gemaakt met iets extra zoom. Hij zit bij haar echt ruim genoeg dus deze broek valt niet zo klein als Kim of Kati.

Op deze 1e foto lijkt de broek donkerder dan hij is, de onderste helft van de broek heeft een grijze ondergrond. De volgende foto's geven de kleuren wat beter weer.



Ondanks de drukke stoffen was de eerste vraag van Jajeri toch: "wat heb je erop gemaakt?". De vlinder is gelukkig OK bevonden. Ze wilde er nog wel meer op maar ik vind de broek druk genoeg zo.



Het is best een heel project om deze broek te maken met al die ronde naden. Eigenlijk zou ik die door moeten slaan maar daar ben ik te lui voor.






Achterop de broek zitten 2 kleppen die vastgebonden zitten met een lint. Ik heb de indruk dat bij andere modellen de kleppen wat groter zijn en de broek dus niet zo inbinden. Jajeri heeft 'm nog niet aangehad (alleen voor het afpassen van de taille en lengte) dus hoe de broek staat is nog even een verrassing.

zaterdag 22 september 2007

De metamorfose is begonnen !!!

Jippie, na er lang tegenaan gehikt te hebben zijn we dit weekend dus eens echt begonnen met het opknappen van de werkkamer. Helemaal schilderen en opnieuw inrichten. Daarna is de slaapkamer van Jajeri aan de beurt waar een stapelbed gaat komen en 2 kledingkasten. Dan kunnen zij en Romek voortaan samen op een kamer slapen. Hopelijk komt dat de nachtrust van Romek ten goede, in zijn eentje op zolder slapen ging niet altijd even goed.

Dus als de kamer van Jajeri klaar is wordt de slaapkamer die nu van Romek is, een speelkamer.



De werkkamer is nu bijna helemaal leeg. Dan gaten vullen en morgen beginnen met schilderen. Eerst maken we de kamer helemaal 'nuance wit'.


Dit is de kamer van Romek. Die wordt nu als opslagruimte gebruikt.


En zo ziet de gang er op dit moment uit. Maandagmorgen eerst maar naar de gemeente stort rijden.


Uiteraard is er eerst voor mij een tijdelijke werkplek gemaakt. Beneden aan de eettafel. Romek trekt zich niks aan van alle drukte om zich heen. Die werkt gewoon door met de strijkkralen. Het kan ook zijn dat hij ons niet hoort want hij zit namelijk de hele tijd heel hard te zingen.



En de lockmachine bivakeert zolang in de (overvolle) kamer van Quinty. Stel je toch voor als ik die ineens een week niet zou kunnen gebruiken.

Zo, en nu gauw weer verder.




maandag 17 september 2007

Venice in vele kleuren ...

De vorige Venice is mij zo goed bevallen dat ik er voor de winter ook 1 wilde maken. Bij de stoffenkraam 5 verschillende prachtige Stenzo babyribjes besteld. Vier met uitbundige bloemen (er waren 6 verschillende kleuren dus ik heb me nog ingehouden) en 1 roze met donkere stippen.

Toen de stof geleverd werd bleek 1 bloemen stofje te ontbreken en bleek ineens dat Quinty niet van kleine stipjes houdt. Dan begint de stoffenjacht want we vonden beide dat de rok toch echt uit 5 verschillende stoffen moest bestaan. Gelukkig leverde de stoffenkraam nog snel 1 ontbrekend bloemetje en lag er op de markt in Zeist nog net 1 ontbrekende kleur dus ik kon aan de slag.






Quinty heeft de volgorde bedacht. Ze wilde geen labeltje in de rok die de achterkant aan duidt omdat ze nog niet weet hoe ze de rok wil dragen. Net zoals de vorige Venice met de middenvoor naad aan de zijkant of juist wel middenvoor en welke kleurencombi dan voor mag. Bij deze rok kan ze gelukkig volop varieren.




Toen kwam het versieren van de rok. Ik had een schitterend hert geborduurd maar dat vond Quinty geen gezicht. Een hert hoort toch niet op een bloemenrok, dat heeft niks met elkaar te maken. Toen heb ik een grote vlinder gemaakt en hierbij een stippen stofje gebruikt (stom natuurlijk van mij) en dat kon ook niet. Drie maal is scheepsrecht en deze laatste vlinder heb ik er maar meteen op vastgezet zonder hem aan Quinty te laten zien.


Nu nog een shirt erbij maken.

zaterdag 15 september 2007

Jarige vriendinnen

Vandaag mag Quinty alweer naar een verjaardagsfeestje. Deze vriendin is ook dol op Petshop dus ik mocht nog een keer een van die mooie borduurtjes gebruiken.

Hierbij het resultaat. Nu nog 2 tasjes maken voor mijn eigen meiden.


Het rugzakje is niet gemaakt volgens een patroon. Het is een ideaal model voor zwem- of gymtas.

maandag 10 september 2007

shirt bij Broek Romek


foto's van het hele setje en het model volgen nog (de vlek links onder op het shirt hoort niet, die zit helaas in het foto toestel).
Het patroon is van farbenmix: Zoe en hierbij heb ik voor het eerst gebruik gemaakt van de "Mega Hoop". Een borduurring voor mijn machine met een bereik van 15 * 36 cm. Ik heb bij de koop van mijn machine deze mega ring er gratis bij gekregen maar was er (na bijna 2 jaar) nog steeds niet toe gekomen om er wat mee te doen. Grotendeels angst voor het onbekende natuurlijk. En wat blijkt .... piece of cake!! Oftewel, ring in de machine en gaan. De machine geeft zelf precies aan wanneer ik de ring een stukje op moet schuiven voor het volgende stukje borduren.
Ik ga 'm nu zeker veel meer gebruiken.
Romek vindt de trui mooi (en ik geniet er zo volop van dat ik zulke vrolijk versierde kleding voor hem mag maken). Alleen wilde hij er wel graag een dier bij hebben. Liefst een krokodil maar die past niet in het china thema. De panda op de arm is een gekochte applicatie en past hier natuurlijk heel goed bij.


zaterdag 8 september 2007

Toch nog 1

Nog even snel 1 foto. Een gekocht t-shirt van Jajeri waar ik een mooie versiering op gemaakt heb. Deze uitgebreide dubbele versie van de Rahmen had ik eigenlijk gemaakt om op mijn Sancho tas te doen. Maar dat was geen gezicht.
Het middelste rode stuk is van vilt en is geborduurd op het onderste rode vilt.



Hier staat hij ook schitterend bij. Het jammere is alleen dat de mouwen veel te kort zijn van dit shirt dus daar moet ik ook nog even iets op verzinnen.

Het laatste voor vandaag ....

Zelf had ik ook een feestje vandaag. Een goede vriendin van mij vierde vandaag haar '100 jarige gezins verjaardag'. Oftewel, vader, moeder en kinderen zijn op dit moment bij elkaar 100 jaar.


Voor de kinderen heb ik voor deze gelegenheid sleutelhangers (maar ook zeer geschikt om aan een tas of broek te hangen) gemaakt.



De borduurtjes had ik nog liggen, af en toe ga ik eens een dagje alleen maar in het voren borduren. Komt altijd van pas.


De borduurpatronen zijn allemaal gekocht bij farbenmix en geborduurd op vilt. Aan de achterkant zit ook vilt. De bandjes zijn ook gekocht bij farbenmix.

Wat een heerlijke hobby heb ik toch

Vandaag had Quinty een feestje van een vriendinnetje. Quinty en veel van haar vriendinnen zijn gek op Littlest Pet Shop. Plastic beestje met grote wiebelende hoofdjes. Eerlijk gezegd vind ik het vreselijk maar dat maakt natuurlijk niks uit.

Ik heb al tijden geleden een aantal Petshop borduurpatronen gedownload van borduurpatronen.tk (waren freebees) waar ik nog steeds niks mee gedaan had.

Zoals altijd komen bij mij de ideeën pas op het laatste moment dus gister om een uur of 3 bedacht ik dat ik een tasje wilde maken. Quinty een keuze laten maken en aan de hand van een bestaand patroon een tas laten 'ontwerpen'.


De borduurpatronen zijn erg groot (24.000 steken) maar borduren mooi uit. Nadat het borduren klaar was zat de tas eigenlijk zo in elkaar. Hoewel hij wel uit een buiten- en binnentas bestaat en er een echte bodem in zit.
Ik ben erg tevreden met het resultaat en de geefsters (Quinty en een vriendinnetje) en de ontvangster ook.

Eindelijk weer iets afgerond ....

Allereerst een nieuwe broek voor Romek. Gemaakt van donkerbruin linnen. Geen echte winterbroek, daar is ie te dun voor maar voor het weer van nu is hij prima.

Het patroon komt uit de Knippie Idee lente 2007 en is dezelfde broek als deze. Ik heb maat 110 gemaakt en deze 10 cm verlengd. Wel wat deelnaden weggelaten.

Ik vond 1 borduur van de chinese leeuw (waarvan ik steeds dacht dat het een draak was, 'schaam') genoeg maar Romek vond dat saaaaaaaaiiiiii. Dus de mooie chinese vogel erbij. Beide zijn Husqvarna patroontjes.



Voorop op de zak zit het chinese teken voor lachen. Het is moeilijk te zien maar het is op een los stukje stof geborduurd en er met een zigzagsteek opgezet. Het zal wel behoorlijk gaan rafelen maar dat is ook de bedoeling.


Op de achterzak een kleinere versie van de leeuw en een chinees teken. Helaas heb ik geen idee wat hier staat.


Verder versierd met wat siersteken en bandjes. De riemlusjes zijn gemaakt van dun, wat zachter keperband.







Romek vindt de broek helemaal geweldig en heeft me aardig gepushed om hem snel af te maken. Gelukkig heb ik vandaag op de markt een lap rekbare stof in dezelfde kleur gevonden dus nu kan ik er ook nog een shirt bij maken.