zondag 29 maart 2009

snel rokje

Vrijdagavond had ik ineens zin om eindelijk weer iets voor mezelf te maken. Dus ik heb een lap stof uit de kast getrokken die ik erg mooi vind maar die de meiden niet zo weten te waarderen.

Toen de stof 2 keer dubbel gevouwen en een patroon wat ik nog had liggen erop gelegd. Dat patroon heb ik op mijn eigen maat getekend maar door het nu in 3 stukken te knippen (in de lengte) kon ik het zo op de stof uitleggen dat het rokje zo wijd mogelijk zou worden.

Toen alleen nog maar knippen, rolzomen, 2 zijnaden dicht, een boordstof tailleband erop en klaar. Echt in een uurtje een rokje in elkaar.
OK, het wint geen schoonheidsprijs maar het is wel een heerlijk rokje wat ik in de zomer best veel zal dragen. En zoiets 'experimenteels' doen is eigenlijk niks voor mij en heeft nu wel leuk uitgepakt. Ik ben er helemaal blij mee dus :-).

vrijdag 27 maart 2009

Picknick kleed en tas

Het kleed is eindelijk af, ik heb er toch nog langer over gedaan dan ik van te voren had gedacht. Ik vond het leuk om te maken en ik vind het resultaat ook schitterend. Maar er zal niet snel een 2e kleed komen want het is lastig naaien met zo'n enorm project en het zeil waar je nauwelijks spelden bij kunt gebruiken. Uiteraard gaat er nog wel eens iets mis en uithalen is niet mooi bij zeil.

Het is ook echt onmogelijk om het zeil recht en goed onder de machine te krijgen.


De bovenkant bestaat uit lapjes katoen. Enkele daarvan zijn versierd met bloemen (Patrick vroeg al lachend of ik het kleed zonder bloemen niet druk genoeg vond :-)).

Enkele lapjes zijn erg dunne katoen dus ik vraag me af hoe geschikt die zijn voor een kleed wat gebruikt wordt om op te zitten en te spelen. Wassen kan natuurlijk al helemaal niet.

Dan een tussenlaag van fiberfill en een onderlaag van tafelzeil van AH. Het is dus een zacht kleed geworden wat heerlijk zit. De afmeting is ongeveer 120 bij 200 cm.

Opgevouwen is het een enorm pakket dus ik heb er een tas bij gemaakt om het toch nog enigzins praktisch te houden.

De tas is ook van tafelzeil. Voorop een groot vak en de tas is versierd met een aantal applicatie borduurtjes. Een vrolijke hanger van zeil aan het hengsel maakt het geheel af (het is 1 hanger met een varken aan de ene kant en 'Oink' aan de andere kant. De tas sluit met klittenband en is groot genoeg om ook nog wat spullen, naast het kleed, in te vervoeren. Gelukkig is het geheel niet zwaar.
Vanmiddag heb ik het kleed en de tas kado gegeven aan een goede vriendin. Zij was vorige week jarig en mijn beide meiden mogen dit weekend maar liefst 2 nachten bij haar slapen. Het is heerlijk rustig in huis nu :-).

donderdag 26 maart 2009

Marien doet het goed in mijn shirts

Nog een keer model Marien. Het shirt past hem goed, helaas is de bijbehorende broek te groot maar op een spijkerbroek staat alles. Achterop staat trouwens DINO. Ik heb er zelf erg lang naar moeten kijken en nagedacht over wat ze nu zouden bedoelen met DIN. Maar het ei is een O.


Ik ben ook nog wel met andere projecten bezig hoor maar die kunnen nog niet op de foto. Na het weekend meer :-).

dinsdag 24 maart 2009

Klein Amrum op model

Vandaag heeft Quinty eindelijk een keer het rokje Klein Amrum aan dus meteen op de foto. 's morgens vroeg is daar niet het meest geschikte moment voor, een lachje kon er niet af maar het gaat om het rokje :-).

Ik vind het haar super mooi staan. Een volgend rokje kan misschien iets korter maar deze lengte staat ook mooi. Nu nog afwachten of hij erg af zakt maar op het 1e gezicht ziet het er goed uit.

maandag 23 maart 2009

nu met model

Marien (morgen wordt hij alweer 1 jaar) met zijn nieuwe shirt aan. Het past goed over zijn hoofd gelukkig. Een volgend shirt mag ietsje langer en de mouwen iets korter. Verder zit het ontzettend goed. Niet teveel groeien nu Marien :-).

zondag 22 maart 2009

Nieuwe kleren voor Marien

Dinsdag wordt ons neefje Marien 1 jaar en vandaag hebben we zijn verjaardag gevierd.

Dit is wat ik voor hem gemaakt heb:
Broek Mika in maat 86/92. Die blijkt nog wat te groot te zijn dus die gaat nog even de kast in.
Versierd met dino velours motieven en dino borduurtjes.

Een shirt erbij uit een Ottobre (ben even vergeten welke). Ik vond de hals er zo klein uit zien dat ik op het laatst besloten heb om er drukkertjes op te zetten. Dat is helaas wat scheef uitgevallen.

En toen had ik nog zoveel zin om een shirt voor Marien te maken, het is zo leuk om te doen. Dat is een Antonia geworden waarbij ik de zij- en onderkant recht gemaakt heb. Versierd met een Big Frenzz koe en een crazy button koe. Achterop een M (van Marien) en een 1 (1 jaar).

De shirts heeft Marien nog niet gepast maar die zagen er op het 1e gezicht goed passend uit. Ik ben vooral erg benieuwd of het koeien shirt over zijn hoofd past. Daarbij gaat het met shirts voor mijn eigen kinderen nog wel eens mis.

donderdag 19 maart 2009

nieuwe stoffen

Vandaag ben ik naar Karteris in Barneveld geweest. Al veel over de winkel gehoord maar ik was er nog nooit geweest. Ze hebben behoorlijk veel aanbod en zijn niet duur. Maar het was er ontzettend druk en wat chaotisch.

Maar dat heeft me er niet van weerhouden om wat mooie stofjes te kopen al vond ik niet echt waar ik naar op zoek was. Namelijk geschikte stoffen voor Quinty. Dat ligt natuurlijk niet alleen aan de winkel maar vooral aan het feit dat ik niet weet welke stoffen / modellen ik nu voor haar moet gaan gebruiken.

De bovenste lap is fleece en bedoeld als achterkant van een patchwork kleed voor hier thuis. De schaar kreeg ik er gratis bij.
De oranje en grijze uni's zijn tricot en de overige 3 lapjes zijn van Nooteboom en bedoelt om te combineren met hier thuis al aanwezige stoffen (2e foto). Die passen namelijk net niet bij elkaar al leek dat wel zo toen ik ze kocht. Met deze combinatie stoffen erbij moet het wel lukken denk ik.
Als laatste heb ik 6 meter fiberfill gekocht om de patchwork kleden mee op te vullen. Een enorm pakket. Waar laat je nu toch zoiets?? Er zit dus niets anders op dan zo snel mogelijk aan de slag te gaan.

En toen was er licht ...

Een half jaar geleden, maar het kan ook nog langer geleden zijn, hielden beide lampjes in mijn naaimachine er gelijktijdig mee op. Dan kun je de machine nog goed gebruiken maar vooral 's avonds is het dan best turen als je precisie werk moet doen.

Omdat de beide lampjes tegelijkertijd stopten met licht geven ging ik er van uit dat er 'iets' kapot zou zijn in de machine buiten kapotte lampjes.

Pas vorige week woensdag besloot ik er wat aan te doen en stuurde ik mijn man naar de fournituren winkel met 1 van de kapotte lampjes (ik kom er zelf ook vaak genoeg maar dit kwam nu even mooi uit). Hij heeft daar 2 lampjes besteld en die kon ik gister op halen.

Meteen er in gezet en toen: .....

Kortom ... Niet denken maar doen (of het je man laten doen :-))

donderdag 12 maart 2009

picknickkleed vervolg

Alle vierkantjes zijn gesneden (wat gaat dat lekker snel) en ik heb ze in volgorde neergelegd.



Quinty vindt het het mooiste als ze gewoon allemaal door elkaar liggen, die hebben we niet op de grond uitgelegd maar die heb ik gephotoshopped. Ik vind de diagonale versie het mooiste

De lichtblauwe en donkerblauwe lapjes zijn ruitjes, dat komt niet helemaal over op de foto.

picknick kleed

Vanmorgen zag ik bij de Hema een leuk kleed. Aan de ene kant zeil, aan de andere kant katoen en lekker dik opgevuld. Ideaal om mee te picknicken ofzo.

Het zag er leuk uit en aangezien ik een enorme hoeveelheid AH tafelzeil in huis heb van alle afgelopen acties leek dit mij een goed idee om te gaan maken.

Dus meteen een grote quiltlineaal gekocht, een rolmes had ik gelukkig net voor mijn verjaardag gekregen (dank je wel mam!) en aan de slag. Ik heb nu 45 vierkantjes gesneden. Nog 90 te gaan. Kom ik ook mooi van mijn voorraad "te klein om nog kleding van te maken, maar ook zonde om weg te gooien" lapjes af. Alleen voor de opvulling zal ik misschien fleece moeten kopen. Ik heb een donkergroene lap die groot genoeg is maar daarvan zal de kleur denk ik teveel doorschijnen.

Misschien volg ik Diana's idee wel op (waar uiteraard ook het idee van de rood / wit / blauw combi vandaan komt) en neem ik een oude molton als opvulling. Maar eens goed zoeken op zolder
Heb ik toch mooi 25 euro uitgespaard ('wink', :-)).

woensdag 11 maart 2009

Patchwork deken voor thuis

Omdat ik het zo leuk vond om de droomdeken te maken ben ik voor hier thuis ook bezig geweest met het maken van een deken:

Eerst op de computer zoals ik dat bij Smila had gezien. Erg leuk om zo te puzzelen en ook handig want dan zie je meteen dat dit niet de juiste combi van stoffen is. Er moeten zeker nog wat stofjes bij. Ik vind het ook moeilijk om op de PC de juiste stofkleuren te krijgen.

Voorlopig wacht ik dus even met knippen en naaien, er moet eerst een beter idee komen.

zondag 8 maart 2009

Winona

Een snelle broek tussendoor voor Jajeri. Naar het patroon Winona van farbenmix.

Hij past Jajeri goed en ze vindt het erg leuk met zo'n rokje over de broek heen. Een volgende versie zal ik weer borduren, ik wilde eerst weten of het wel iets voor ons is.

Gemaakt in maat 122/128 en er hoefde niks aangepast te worden. De broek is gemaakt van dunne babyrib en zal dus ook in het voorjaar nog goed gedragen kunnen worden. Er moet nog wel een beter shirt bij gemaakt worden, eentje die niet zo lang is.

vrijdag 6 maart 2009

Droomdekentje

Mijn droomdekentje is af. Vorige week zaterdag was de goededoelendag van Sancho. Het was een heel erg gezellige, knusse dag. Druk genoeg met 20 mensen en tegelijkertijd ook genoeg ruimte om de dekentjes helemaal op de grond uit te spreiden.

Ongeveer de helft van de aanwezigen had zelf plannen en materiaal voor een deken. De andere helft van de mensen was heel erg hard nodig om die dekentjes ook gerealiseerd te krijgen want met al dat kletsen tussendoor is 1 middag niet lang genoeg voor het maken van een deken.

Mijn deken is echt een gezamenlijk project geworden. Van te voren had ik al zo'n 50 lapjes van 12*12 gesneden. Die zijn door Jannique op volgorde gelegd terwijl ik de resterende lapjes geknipt heb.

Willie heeft geholpen met knippen, spelden, naaien en strijken en samen hebben we gister de achterkant ertegen aan gezet.
De achterkant is een lap fleece, afkomstig van Alie. Een heleboel veloursstickers en borduurtjes zijn afkomstig van crea mama. Het andere deel komt uit mijn voorraad of van Willie.
De gehaakte bloemetjes zijn van Tab-tab.


Het is bijna niet te zien maar een aantal blokken zijn doorgestikt om de fleece enigzins op zijn plek te houden. De deken is niet helemaal recht en trekt heel ietsjes op enkele plekjes maar hij zit er nog mooier op dan ik van te voren had gedacht. Ik hoop alleen dat dat na het wassen ook nog zo is.





De deken is nu bijna 90*120 cm (niet helemaal precies netjes gewerkt dus).
Ik vond het zo leuk om te maken dat er vast nog wel een deken of sprei voor hier thuis zal volgen.