vrijdag 27 november 2009

vrijdag 20 november 2009

Kraamkadootje

Er gebeurt hier weinig in huis. Al ruim 2 weken loop ik nu hoestend dag en nacht rond en daarvoor was ik 'gewoon' een week ziek.

Het enige wat ik de afgelopen tijd gemaakt heb is een kraamkadootje voor Thijs. Mijn overbuurjongetje dat vorige week geboren is. Door het gehoest bij ik nog niet langs geweest maar dat gaat zeker snel gebeuren.


Het memobord past uitstekend in zijn hollandse kamer met delft blauw behang. Ik heb hiervoor de Wiedewottus methode zo goed mogelijk geprobeerd te gebruiken. Alleen de hoekjes worden bij nog niet zo mooi. Als basis heb ik een kurk prikbord van de Xenos gebruikt. Het velours motief is afkomstig van applicatie en zo.

dinsdag 10 november 2009

mobiel hoesje

Op bestelling maakte ik een mobielhoesje in Hollandse stijl. Met bijbehorende sleutelhanger.


Tussen de buitenkant en de voering zit een laag fiberfill zodat de telefoon goed beschermd is. Het borduurtje komt uit de holland serie van Kunterbunt Design.

maandag 9 november 2009

Shirt voor mezelf

Er komt maar weinig onder de naaimachine vandaan de laatste weken. Naast drukte en wat ziekte heb ik echt wel tijd om te naaien maar het komt er niet van.

Vorige week heb ik nog wel een shirt voor mezelf gemaakt. Met een boordje op de Jensen-manier dus doorgestikt met een tweelingnaald. Ik vind dat echt heel mooi staan. Nu alleen nog veel oefenen zodat ik ook helemaal recht langs het boordje kan stikken.
Het shirt is naar het patroon Antonella gemaakt. Ik had het al eens in maat L gemaakt maar die was echt te groot. Dit is een M en die mag op bepaalde punten ook wel wat strakker. Vooral onder de armen anders wordt het zo'n pyjama model.

Op de voorkant heb ik een glittermotief van een hert gestreken.