woensdag 12 februari 2014

kleine projectjes van de laatste maand

Zo, met deze post ben ik echt helemaal bij met bloggen. Alles wat ik de laatste tijd gemaakt heb staat er nu op. Heerlijk.

Er ligt nog een heleboel geknipt klaar, vooral tassen. Af en toe neem ik de tijd om daar het een en ander aan weg te werken. Maar iets nieuws knippen is zo leuk.


Twee onderzetters van vilt met een mooie borduur. Ik had er al een aantal van gemaakt en in mijn winkel geplaatst en cadeau gegeven. De tea time is voor de juf van Jajeri (het is vrijdag juffendag, dan vieren alle leerkrachten van school hun verjaardag).

Rechtsboven een foto van 5 knikkerzakken en 10 vlaggetjes. Via de Sancho pagina op Facebook vroeg Corinda om hulp bij het maken van knikkerzakken. Zij krijgt spelletjes van een supermarkt en heeft hiervoor al vele knikkerzakken gemaakt. Nu had zij er nog veel meer nodig. Al deze presentjes gaan naar het ziekenhuis in Amersfoort en zijn bedoeld voor de zieke kinderen daar.
Van alle vlaggetjes die zij ontvangt maakt Corinda een enorme slinger om de kinderafdeling van het ziekenhuis op te vrolijken. Fijn dat ik aan dit projectje mee mocht helpen.

Rechtsonder op de foto het shirt Usedom. Dit keer van mooie soepele grijze tricot. Het shirt is voor mijn buurvrouw en zij gaat er iets moois op maken met hotfix.

En ik heb een leuk portemonneetje gemaakt. Het kleintje staat al in mijn winkel, de grootte was een bestelling en is al bij de nieuwe eigenaar aanbeland.


dinsdag 11 februari 2014

Haken en breien

Ik ben met een paar dingen tegelijk bezig. En ook weer eens begonnen met haken en toen ook maar weer met breien.


Al eerder schreef ik over een super leuk project van 2 dames op facebook. De Crochet Along Blanket. Iedere vrijdag wordt de beschrijving van 2 - 4 toeren gepubliceerd en vele duizenden dames gaan dan snel weer aan de slag.
Linksonder mijn versie. Inmiddels had ik de hele deken al af kunnen hebben, zo vaak heb ik enkele toeren weer uitgehaald. Eerst omdat ik de kleurcombinatie niet mooi vond (toer 6 en 7) heb ik in het gemeleerd roze, in het paars en in het turquoise gehaakt voor ik besloot alleen deze 5 kleuren te gebruiken.

Toen kwam Catherines Wheel. Het oranje rondje in het rood. Nog steeds ben ik er niet tevreden over maar je moet toch verder. Ik wilde het zo graag mooi rond hebben maar dat is me niet gelukt. Wel heb ik het iets anders gehaakt dan in de beschrijving stond. Dat kwam van de blog van mijn haakideetjes. Hopelijk wordt het wheel de volgende keer mooier.
Als alternatief heb ik geprobeerd het wheel te vervangen door cupcakes. Maar na het zien van mijn proeflapjes zeiden beide dochters onafhankelijk van elkaar dat ze dachten dat het paaseieren waren. Dus dat wordt hem niet.

Naast dit leuke haakproject ben ik ook begonnen met het breien van een deken. Daarvoor heb ik 2 boeken van Arne en Carlos gekocht. Voor het patroon heb je natuurlijk maar 1 boek nodig maar ik had eerst het verkeerde boek gekocht. Dat is echter ook zo leuk dat ik het niet wilde ruilen en de 2e er maar bij heb gekocht.
Het bijzondere van dit project is dat het gebreid wordt op een rondbreinaald. Zo kunnen toch alle (250) steken op 1 naald. Nu ben ik bezig met roze en grijs, daar komen nog paars, wit en bordeaux rood bij. Een ietwat vreemde kleurencombinatie maar dit waren de kleuren die aanwezig waren van deze acryl. Eventueel zou er nog groen en/of blauw bij kunnen maar daar twijfel ik nog over.

zondag 2 februari 2014

Pyjama's als sinterklaaskado

Jajeri vroeg mij al een hele tijd terug of ik een pyjama voor haar pop wilde maken. Geen probleem natuurlijk dus we hebben gelijk stof uitgezocht. Omdat ik al eens een set kleding voor de pop had gemaakt was het vinden van een patroon ook geen probleem.

Maar toen kwam het stil te liggen. Ik wilde er namelijk een zelfde pyjama voor Jajeri bij maken en vond geen goed patroon. Dus zelf een pyjama broek getekend en als shirt het patroon Antonia genomen in een maat groter.


Ik bleef maar treuzelen, denken over de stofjes, de versiering, de afwerking, de maat. En pakjesavond kwam snel dichterbij.
Uiteindelijk heb ik haar de geknipte en versierde maar nog niet in elkaar gezette pyjama's gegeven op 5 december en moest ze dus meteen haar cadeau weer inleveren.

En hoe eenvoudig het allemaal ook was, ik liet het nog steeds liggen tot een week geleden. Eindelijk kan pop fatsoenlijk in een pyjama naar bed en Jajeri in een soortgelijk iets erbij. Wat een getreuzel om niks. Wat een opluchting dat het uiteindelijk van mijn to-do lijst gehaald kon worden.

zaterdag 1 februari 2014

Verjaardagskado voor Patrick

Twee jaar geleden heb ik voor de verjaardag van mijn man een vest gemaakt. Ondanks dat ik al vele vele jaren naai had ik nog nooit voor hem een kledingstuk gemaakt dus de verrassing was zeer groot. Hij draagt het vest nu al 2 jaar met heel veel plezier.

Dit jaar heb ik hem opnieuw verrast met een vest. Het was even doorbuffelen want het kost uiteindelijk toch weer veel meer tijd dan ik van te voren had gedacht. En december / begin januari is hier thuis de drukste periode van het jaar. Het patroon is net als vorige Fehmarn van Farbenmix maar nu met andere zakken.


Bij Karteris in Barneveld had ik speciaal voor dit vest hele mooie zachte sweatstof gekocht. Rood met heel donker grijs. Toen begonnen de eerste hersenoefeningen want hoe versier je nu een stoer mannenvest. Cijfers en letters had ik de vorige keer al gebruikt.
Om te beginnen heb ik toen 3 strepen op het rugpand gemaakt. Niet heel eg netjes maar dat maakt het juist wat stoerder. En in mijn enorme verzameling borduurpatronen kwam ik een mooie tribal serie die ik wel vaker gebruik.


Omdat ik het vest al een keer eerder had gemaakt wist ik gelukkig wel waar ik op moest letten om de boel ook van binnen netjes af te werken. Dus net als de vorige keer heb ik de achterpas dubbel gemaakt en de onderkant van de kraag hier met de hand op vastgezet.

Dit keer heb ik ook de boord aan de onderkant met de hand vastgemaakt zodat de naden daar naar binnen vallen. Dat moest ik echter nog doen nadat ik het vest al voor zijn verjaardag had gegeven. Ik kreeg het echt niet meer op tijd af.


Gelukkig was Patrick net zo verrast als vorige keer, hij had echt geen vest verwacht. Hij past heel erg goed, ik heb ook een maat kleiner gemaakt dit keer en ook weer de lengte van de schouder aangepast. Het patroon valt nogal breed uit.

De stof is uiteindelijk wel wat te dik. Daardoor is het vest erg warm en Patrick heeft het eigenlijk niet snel koud. Wanneer we nog een echte winter gaan krijgen kan hij het vest wat vaker gaan dragen.