donderdag 28 augustus 2014

Een hele grote knuffel

Een vriendin van Quinty heeft deze week een lastige operatie ondergaan. Daarom hebben we samen voor haar een hele grote knuffel gemaakt met een persoonlijke boodschap.



De vogel is wel 60 cm hoog en heerlijk zacht. Hopelijk kan Quinty snel op bezoek om de vogel af te leveren. Dat betekent namelijk dan ook meteen dat het herstel na de operatie goed verloopt.

donderdag 21 augustus 2014

Een patroon uit de oude doos: Empirchen

Een jurkje maken in maat 74/80, dat was lang geleden en zooo leuk om te doen. Ons nichtje werd begin augustus 1 jaar en daar hoort natuurlijk een verjaardagsjurk bij. Ik heb niet meer zoveel patronen in kleine maten maar deze gelukkig nog wel. Dit model stond mijn meiden zo leuk en is makkelijk te versieren.


Uit de stoffenkast allerlei roze en rode stofjes bij elkaar gezocht en een mooie combi gemaakt. De altijd mooi blijvende Stenzo stof met roosjes en omdat het mijn lievelingsstof is ook rood met witte stippen erbij. In mijn eindeloze voorraad bleek een petrol kleurig mini pompon bandje (van Kleurenmix) te zitten in exact de juiste kleur.

Ik heb nog een hele doos vol met Farbenmix applicaties die alleen de eerste jaren verkocht werden. Alle delen zijn al kant en klaar uitgesneden en voorzien van een plaklaagje dus het is een kwestie van goed neerleggen, strijken en dan rustig in de juiste kleuren vaststikken.

 
 
Het patroon is Empirchen. Hij valt erg ruim vandaar dat ik maat 74/80 heb gemaakt. En dan ook nog zonder sluiting omdat de jurk er toch nog groot uit zag. Gelukkig paste hij wel heel goed en was het schitterend weer dus kon Lelou de jurk ook echt op haar verjaardag aan.
 
Het bovenpand heb ik dit keer zonder belegjes gemaakt maar dubbel genomen. Eigenlijk is dat veel makkelijker. De binnen- en buitenstof met de goede kanten op elkaar leggen en dan de hals en de armsgaten stikken. Keren, strijken en doorstikken en dan de schoudernaden en de zijkanten stikken. Veel mooier aan de binnenkant dan met belegjes. En het zal ook wel lekkerder zitten zonder al die naden en losse stukjes stof.

vrijdag 1 augustus 2014

Een update

Het was weer eens een hele tijd stil op mijn blog. Maar ik heb niet stil gezeten en juist heel veel gemaakt in de tussentijd. Even een update met wat foto's.

Een mandje voor de verjaardag van mijn schoonzus. Hij staat nu bij hen in de keuken te schitteren met koffiecups erin.


Drie klaprozentassen. De 2 in de vorm van een mand zijn verkocht, de rechte tas is gemaakt voor de juf van Jajeri waar ze na 3 jaar afscheid van moet nemen omdat ze naar de middelbare school gaat.


Drie keer een zitzak voor de tablet. Daarmee komt het totaal op 25! En het verveelt nog steeds niet om ze ta maken omdat ze allemaal zo verschillend zijn.
En tussendoor een klein hoesje voor papieren zakdoekjes. Omdat ik het zo'n schattig stofje vind. Gemaakt op de avond dat Nederland moest voetballen in het WK. Was ik niet met voetbal bezig maar wel met iets 'van oranje'.


We gaan nog even door ...
Ik heb voor mijn webwinkel 6 verschillende hoesjes voor een notitiebloknootje gemaakt. De eerste vier zijn op A6 formaat, de onderste 2 zijn kleiner, A7 formaat.



De binnenkant is eigenlijk leuker dan de buitenkant:


Vorige week heb ik 3 kleine tasjes (half A4 tje) gemaakt van Safari stof. Er staat er maar 1 op de foto. Het lijken 2 verschillende tasjes maar het is gewoon de voor- en de achterkant.



Dan mis ik hier en daar nog wat foto's van kleine make-up tasjes, brillenhoesjes en geborduurde onderzetters. Het is een hele verzameling, leuk om te maken met al die bont gekleurde stofjes.